Valorant Spike Nedir, Nasıl Kullanılır?

Counter-Strike’tan C4 olarak aşina olduğumuz sistem, Riot’un yeni FPS oyununda “Spike” olarak karşımıza çıkmış durumda. Oyunda her ne kadar farklı mekanikler ve yetenekler olsa da asıl amaç verilen patlayıcıyı patlatmak veya çözmek. C4 sistemiyle ne kadar temelde aynı olsa da VALORANT’takinin kendine has bazı yanları var.

  • Savunma takımının amacı ise Spike’ı bulmak, çözmek dolayısıyla saldırı takımının Spike’ı patlatmasına izin vermemektir.
  • Saldırı takımının amacı, Spike’ı A veya B bölgelerine taşıyıp, kurmak ve ardından başarılı bir şekilde patlatmaktır.

Görevini rakibinden önce tamamlayan takım, o turun galibi olur.

Saldıran tarafa verilen Spike, kurulduktan 45 saniye sonra patlıyor. Patlaması durumunda rauntu saldıranlar, çözülmesi durumunda ise savunanlar kazanıyor. Dilerseniz Spike’ın özelliklerini madde madde sizlerle inceleyelim. Oyunda zamanı iyi kullanmak, güzel zamanlamayla kritik anlarda öne çıkmak istiyorsanız bu sayısal verilerden yararlanmanız çok önemli.

Spike’ın özellikleri nelerdir?

  • Her turun başlangıcında, Saldırı takımının beş oyuncusundan birine Spike verilir.
  • Spike, yalnızca haritanın sarı anahattında işaretlenmiş bomba alanlarının birine kurulabilir.
  • Spike’ı kurmak için “4” tuşunun basılı tutulması gerekmektedir.
  • Spike, üzerindeki “G” tuşuna tıklayarak kurulmaktadır.
  • Eğer kurduğunuz Spike’ı iptal etmek istiyorsanız “4” tuşuna basılı tutmalısınız.
  • Spike, kurulduktan 45 saniye sonra patlar.
  • Spike, “Z” tuşuyla pinglenebilir.
  • Spike patlamaya yakın olduğunda, hızlı bir şekilde bip sesi çıkarır.
  • Spike patladığında çok geniş bir yarıçapta etkilidir ve alandaki oyuncuların neredeyse tümünü öldürme kabiliyetine sahiptir.
  • Spike patladıktan sonra patlama yarıçapına tekrar girerseniz ölürsünüz.
  • Spike kurulduğunda mini haritada görünmektedir.

VALORANT Sistem Gereksinimleri Nedir?