Valorant İpuçları, Püf Noktaları ve Taktikler

Valorant; 7 Nisan 2020 tarihinde kapalı beta olarak çıkış yaptı ve kapalı beta oyuncularına açıldı. Bundan dolayı herkes oyunda kendini geliştirebilmek için Valorant taktikleri geliştiriyor.

Biz de sizler için hem genel oyun taktikleri konusunda hem de karakter (ajan) taktikleri konusunda detaylı bir Valorant rehber içeriği hazırladık.

Valorant Genel Oynanış Taktikleri

1- Ayak seslerini önemsememezlik yapmayın!

Oyunda ayak sesleri oyun takibi yapmanız için dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden biri. Eğer oyun sırasında arkadan müzik açıyorsanız size tavsiyem yapmayın. Müzik ayak seslerini duymanızı engeller rakiplerinizin sizi alt etmesine olanak sağlar. Bazen hiçbir şey yapmayıp bir duvar kenarından rakiplerinizin ayak seslerini dinlemek takım için daha büyük fayda sağlayabilir.

2- Haritayı öğrenmek için elinizdenden geleni yapın!

Tek başınıza özel bir oyun oluşturup haritayı bol bol gezin. Bomba alanlarına nerelerden en kolay ulaşabileceğinize, rakiplerinizin nerelerde pusabileceğine iyice bakın. Unutmayın haritayı ne kadar çabuk öğrenirseniz rakiplerinizin önüne o kadar çabuk geçersiniz.

3- Kendiniz için doğru hassasiyeti bulun!

Valorant bir FPS oyunu. Oyunu kazanmak için rakiplerinizi vurmanız gerekiyor. Kendinize uygun hassasiyeti bulmanız gerek. Bunu alıştırma haritasında yapabilirsiniz. Ayrıca silahınızı ateşlemeye rakiplerinizin kafasından başlamak sizi her zaman bir adım öne geçirecektir.

4- Takım ile iletişiminizi doğru kurun!

Eğer savunucuysanız tüm takımın tek bir alanı koruması doğru olmaz. Takımınız ile konuşun ve alanları eşit şekilde koruyun. Taktik yapacağım diye onlar bir tarafta savaşırken başka tarafta tek başınıza ölmeyin. Takımınzı asla bilgisiz bırakmayın. Z tuşuna basılı tutarak nereyi koruyacağınızı veya nerenin tehlikeli olduğunu takımınıza bildirebilirsiniz.

5- Ajanınızı Tanıyın!

Valorant’ta, Ajanlar adlı karakterleri kontrol edersiniz. Her biri onları benzersiz kılan ve belirli savaş durumlarında onlara avantaj sağlayan özel yeteneklere sahiptir.

Dört tür ajan vardır:
  • Koruyucu: Takım kanatlarını koruma ve takım savaşlarını destekleme konusunda uzmanlaşmış savunma ajanları
  • Öncü: Silahlı çatışmaların açılarına meydan okuma ve savaş alanında pozisyonları zorlarken ekibinize avantaj sağlama konusunda uzman olan ajanlar
  • Kontrolcü: Görüş alanlarını engelleyerek ve takım için alanları kilitleyerek savaş alanını kontrol eder
  • Düellocu: Takımdaki en çok hasar veren ajanlardır. Düşmanları gruplar halinde sürüklemek ve erken eleme yapmak için yeteneklerini doğru kullanmaya odaklanmalıdırlar
  • Brimstone – Kontrolcü
  • Gökyüzü Dumanını, ortak görüş hatlarına bırakın ve görüşü kısıtlayın. Düşmanlar göremedikleri birini kolay kolay öldüremezler.
  • Stim Beacon, esas olarak güçlü yerlere saldırırken ve savunurken kullanılmalıdır. Bu etki alanındaki herkese daha yüksek ateş hızı verecek ve onları mükemmel savunucular yapacaktır.
  • Cypher – Koruyucu
  • Sizi veya takım arkadaşlarınızı öldürmeye çalışan düşmanları tespit etmek için kilit koridorlarda ve yanlarda Cypher’in casus kameralarını kullanın.
  • Cypher, kendi başına bir noktayı izleyebilen birkaç ajandan birisidir. Bu özelliğini kullanarak bütün düşmanların yerini görerek daha etkili bir saldırı gösterebilirsiniz.
  • Raze – Düellocu
  • Raze’nin nihai Showstopper’i mümkün olduğunda noktaları ve keskin nişancı yuvalarını temizlemek için kullanmanız gereken özellik olmalıdır. Büyük AoE patlaması özellikle dar alanlarda ölümü kaçınılmaz kılacaktır.
  • Boom Bot, düşmanların pozisyonlarını göstermek için mükemmeldir. Her seferinde düşmanı öldürmeyebilir, ancak onlara doğru yaklaşan Boom Bot uğraşmaları gereken bir dikkat dağıtıcıdır. Bu sayede de sizin düşmanı öldürmeniz daha da kolaylaşacaktır.
  • Jett – Düellocu
  • Jett, başka hiçbir ajan gibi savaş alanını geçemez. Bunu kendi yararınıza kullanın ve daima hareket halinde kalın. Updraft yeteneği, diğer ajanlar tarafından ulaşılamayan bölgelere zıplayarak ulaşmanızı sağlar.
  • Görme çizgilerini ve körken yakınlaşmak için kuyruk rüzgarını kapatmak için Cloudburst kullanın. Jett’in kiti, av tüfeği ile inanılmaz derecede iyi eşleşiyor çünkü düşmanları ile aralarındaki mesafeyi hızla kapatabiliyor.
  • Omen – Kontrolcü
  • Brimstone’nin gökyüzü dumanı ve Jett’in bulut patlaması özelliğine benzer bir özelliktir. Omen kendisini gizlemek için bir duman küresi yaratır. Ancak bu duman diğerlerinin aksine duvar içinden de geçebilir. Yukarıdan düştüğünde ise duman her zaman yere ulaşacaktır. Bunu kendi yararınıza kullanın! Keskin nişancıların önüne atarak sinsice hareket edin. Bir duvardan ateş edin ve düşmanı oradan geldiğinize ikna ederek farklı bir yerden saldırın.
  • Omen, hem nihai hem de satın alınabilir yeteneklerinden biriyle ışınlanabildiği için haritanın birçok yerini hızlıca kapatabilir.
  • Bir savunucu olarak, ekibinizden uzaktaki alanları izlemeye çalışmayın. Eylem başka bir alanda gerçekleşirse, ekibinize geri dönmek için ışınlanma özelliğinizi kullanabilirsiniz.
  • Breach – Öncü
  • Breach tamamen düşmanı sersemletmek ve onları dengede tutmakla ilgilidir. Böylece siz veya ekibiniz bazı kolay atışlarda bulunabilirsiniz. Breach kabiliyetlerinin çoğunu kullanmak için en doğru zaman kurulmuş bir dikeni savunmak ya da bir savunmayı etkisiz hale getirirkendir.
  • Tüm yetenekleri duvardan ateşlenebilir veya duvardan geçebilir bu da onu bir spike noktasına sızarken veya birisini etkisiz hale getirmeye çalışırken ideal bir ajan haline getirir.
  • Her bir Breach’ın yeteneğini ateşlemeden önce şarj etmek biraz zaman alır. Bu nedenle sizinle yeteneklerinizin hedefi arasında bir veya iki duvar tutmaya çalışmak her zaman iyi bir fikirdir.
  • Viper – Kontrolcü
  • Viper her turda kullanıma hazır 50 toksin ile başlar. Duvarı düştüğünde ve toksini kullanılmadığında oyunun geri kalanında toksinini şarj etmeye başlar. Viper ile uygun toksin kullanımı başarının anahtarıdır. Duvar yeteneklerine sahip diğer ajanların aksine Viper toksin duvarının ne zaman aşağı veya yukarı olduğunu kontrol edebilmektedir. Bunu avantajınıza kullanmalısınız. Düşmanlar hazır olmadığında duvarı bırakın ve onları cezalandırın.
  • Snakebite, özellikle savunurken düşmanların bir alana girmesini önlemek için harikadır. Eğer bir grup düşman sizi zorlamaya başlarsa, Snakebite özelliğini düşman yönüne atın. Muhtemelen içinden geçmekten kaçınırlar ve bu da size daha iyi bir pozisyon alma şansı verir.
  • Bazen geri çekilmekten korkmayın bu durum bir kazanç ya da kayıp olabilir.
  • Phoenix – Düellocu
  • Hot hands özelliği Viper’in Snakebite özelliğine benzer şekilde kullanılmalıdır. Hot hands olmanın tek farkı uzun sürmez ve çok daha fazla hasar verir. Bu farklarla, Hot hands’leri daha agresif bir şekilde kullanmak isteyeceksiniz. Siz geri çekilmek yerine öldürmek için ayarlayacaksınız.
  • Nihai yeteneği olan Run It Back en üst yeteneğidir. Vurulmuşken veya canlıyken kullanınca bir şansınız daha olabilir. Ölümden sonra aktif hale getirildiğinde hayattayken seçmiş olduğunuz yerde tekrar doğarsınız. Bu durumda takımınıza kazanmak için en büyük şansı verir. Takım arkadaşlarınız için düşmanı tespit etmek amacıyla da kullanabilirsiniz. Daha sonra konumlarını öğrenince onları öldürmek için ekipçe hızlı olmalısınız.
  • Sage – Koruyucu
  • Harika bir başlangıç ajanıdır. Sadece kendinizi ve takım arkadaşlarınızı iyileştirmekle kalmaz aynı zamanda nihai yeteneği olan diriltme özelliğiyle ölmüş olan birisini tekrardan oyuna sokabilirsiniz. Bu özellikler ekibinize çokça yarar sağlamaktadır. İyi bir Sage, bir kazanma ya da kaybetmede belirleyici bir faktör olabilir.
  • Takım arkadaşlarınızın sağlık seviyelerine dikkat edin, sadece bir veya iki iyileştirme yeteneği elde edersiniz, bu yüzden onları iyi kullanın. Eğer bir takım arkadaşınız sağlığını neredeyse hiç kaybetmediyse daha etkili olabileceği bir zamanda iyileştirmeyi deneyin.
  • Sage’nin Ice Wall yeteneği sadece sadece düşman saldırılarını kesmenizi sağlamakla kalmaz aynı zamanda takım arkadaşlarını bu duvar üzerinden kaldırır ve onlara yeni bir görüş açısı kazandırır. Sage ajanını aldıysanız ve bir arkadaşınız yakınınızdaysa ona asansör isteyip istemediğini mutlaka sorun.
  • Sova – Öncü
  • Sova, Overwatch’dan Hanzo karakterine çok benziyor. İmza hareketi düşmanları işaretleyebilen bir keşif okudur. Yine de bir düşman var. Keşif oku yalnızca görüş alanı içindeki düşmanları işaretler. Keşif okunu kullanmak için en iyi zaman bir Brimstone, Jett veya Omen’in bir köşeyi engellemek için duman bırakmasıdır. Bir düşmanı keşif oku ile işaretlerseniz siz veya takım arkadaşlarınız düşmanları dumanın içerisinden de görebilirler.
  • Sova’nın nihai yeteneği Hunter’s Fury herhangi bir yüzeyden geçebilir. Yolunda yakalanan düşmanları tespit eder ve onlara hasar verir. Mini haritaya bakarsanız, Hunter’s Fury özelliğinizin ne kadar geniş ve uzağa gideceğinin mavi çizgisini göreceksiniz. Saldırılarınızı planlamak için haritayı kullanın. Haritadaki önemli noktalara vurmaya çalışın ve atışlarınızı yaydığınızdan emin olun. Yeterince hızlı kullanırsanız Hunter’s Fury’nin her kullanımında haritaya yayabilecek 3 ok atmanıza izin verir.

Dead Island 2 oynanış videosu sızdırıldı!