ESO Hakkında Sıkça Sorulan Sorular Rehberi

The Elder Scrolls online hakkında en çok sorulan soruları sizler için derledik. Sizler de merak ettiğiniz bütün soruların cevabını burada bulabilirsiniz. Detaylı şekilde inceleyerek hemen inceleyin.

The Elder Scrolls Online Hakkında Bilgiler

  • ESO nedir?

ESO (The Elder Scrolls Online) çok oyunculu bir rpg oyunudur, yani bir mmorpg’dir. The Elder Scrolls evreninin geçmişinde geçmektedir ve evrenin hikayesinde karanlık kalmış pek çok şeye ışık tutmaktadır. Bu bakımdan özellikle TES oyuncuları için önemli bir yapım niteliğinde olduğunu söyleyebiliriz.

  • Morrowind, Oblivion ya da Skyrim oynadım. ESO beni sarar mı?

Eğer ki serinin önceki oyunlarından birini oynadıysanız oyunu sevmeniz muhtemel.

  • ESO’nun hikayesi nasıl? Questleri klasik mmorpglerdeki gibi mi?

TES oyunlarına aşina olanlar bilir ki ana kötüye karşı verilen mücadele sadece işin görünen yüzüdür, hikaye kendi içinde gelişen kurgusuyla, olay örgüsüyle ve yan görevleriyle birlikte derinlik kazanır ve güzelleşir. ESO da bu konuda eksiksiz.

Questler de yine TES oyunundan aşina olacağımız türdeler, başarılı olmuşlar.

  • Oyunda nasıl hızlı level atlarım?

Hızlı level atlamak için Dolmenlere gidip orada yaratık kesen gruplara katılabilirsiniz. 4 kişilik dungeonlara girerek iyi exp elde ederek güzel level atlayabilirsiniz. Exp scroll basarak yapacağınız eylemlerden daha fazla exp elde ederek daha hızlı level atlayabilirsiniz. Ama en iyi level atlama zamanı event zamanlarıdır, onları sakın kaçırmayın.Bu oyunda mesele Level 50 olmaktır, ondan sonra champion leveller açılır ve daha hızlı level atlanır.

  • Karakterimi neye göre seçmeliyim?

Öncelikle kendinize bir karakter buildi seçmeniz gerekmekte. Burada dikkat etmeniz gereken nokta skill pointlerin sınırlı olmasından dolayı birkaç karakter yaratmanız gerektiği.

PvP, PvE ya da Craft için hiç fark etmez bir karakter seçin. Daha sonra seçtiğiniz karakterin Classını seçin (Nightblade, Dragonknight vs). Daha sonra ise “Alcasthq” sitesinde seçtiğiniz karaktere uygun build bulun ve ona göre inşa edin. Önerilen skilleri vs dağıtırsanız güçlü bir karakteriniz olur.

  • Oyunda nasıl Gold kasarım?

ESO’da ana para birimi Gold. Gerek npc tüccarlarla gerekse diğer oyuncularla ticaret yaparken Gold kullanacaksınız. Oyunda Gold kasmak için en etkili yol craft malzemelerini toplayıp bunları katıldığınız herhangi bir ticaret guildinde pazarlamak. Bunlar dışında yaratık keserek, dungeon girerek, quest yaparak, hırsızlık yaparak vs de gold kasabilirsiniz.

  • Oyunda nasıl at, ev sahibi olabilirim?

Npc tüccardan satın alınarak, crown storedan satın alarak at sahibi olabilirsiniz.

Ev sahibi olmak için de crown store kısmına giriyor oradan evleri inceliyorsunuz. Beğendiğiniz bir evi Crown (oyun içi gerçek parayla alınabilen para birimi) ya da gold ile alabilirsiniz.

  • Oyunda mod yükleme var mı? Varsa hangi modlar önemlidir?

Oynanışızı rahatlatacak çeşitli ESO modları var. Bunlar resmi olarak onaylı modlar olduğu için rahatlıkla yükleyebilirsiniz. Modları yüklemek için Minion uygulamasını indirip yükleyin. Bu modları yüklemenizi tavsiye ediyorum.

AUI, AwesomeGuildStore, HarvestMap, LoreBooks, Lost Treasure, Master Merchant, Quest Map, Skyshards, TxtOutput

  • İngilizcem çok kötü, oyunu türkçe oynayabilir miyim?

Evet oynayabilirsin.

  • Oyunda Guild sistemi nasıl?

Oyunda rp, ticaret, pve, pvp gibi çeşitli konularda açılmış pek çok guild var. Buradan oyuncularla iletişime geçebilir, ticaret yapabilir, zorlandığınız questlerde yardım bulabilirsiniz. 5 Guildde bulunma hakkınız bulunmakta. Sadece 1 Guildde kurucu olabilirsiniz.

  • Oyuna nereden başlamalıyım?

Oyun sizi eğer sahipseniz Morrowind’de ya da Summerset’te başlatıyor ki bu yanlış. Hem hikaye sıralamasına ters hem de Morrowind, Summerset yeni oyuncular için zor bölgeler. Oyunun hikaye sıralamasına öncelikle krallık hikayelerinden başlayın. Sıralama şu şekilde olsun:

Ana Hikaye ve Üç Krallık Hikayesi

a) Aldmeri Dominion: Khenarthi’s Roost -> Auridon -> Grathwood -> Greenshade -> Malabar Tor -> Reaper’s March -> Coldharbour

b) Daggerfall Covenant: Stros M’kai -> Betnikh -> Glenumbra -> Stormhaven -> Rivenspire -> Alik’r Desert -> Bangkorai -> Coldharbour

c) Ebonheart Pact: Bleackrock Isle -> Bal Foyen -> Stonefalls -> Deshaan -> Shadowfen -> Eastmarch -> The Rift -> Coldharbour

Üç krallıktan seçtiğinizin hikayesi ile başlayın. Krallık hikayesini ana hikaye ile birlikte ilerletin.

2) Craglorn

3) Imperial City

4) Orsinium (Wrothgar)

5) Thieves Guild (Hew’s Bane) / Dark Brotherhood (Gold Coast)

6) Morrowind (Vvardenfell)

7) Clockwork City

8) Summerset

9) Murkmire

Craft nedir ve nasıl yapılır?

Craft rpg önemli bir mekaniktir. Yeni eşyalar üretmenizi sağlar. Bu oyunda başlıca craft işleri şunlardır:

  • +Alchemy – Simyacılıktır. Zehir ve iksir üretirsiniz.
  • +Blacksmith – Demirciliktir. Heavy zırh ve silah üretirsiniz.
  • +Clothier – Deri işçiliğidir. Light ve Medium zırhları üretirsiniz.
  • +Enchanting – Büyülü taş üretirsiniz. Bu ürettiğiniz taşları silah ya da zırhlarınıza ekleyerek ek güç verirsiniz
  • +Provisioning – Aşçılıktır. Buradan yiyecek ve içecekler üretirsiniz. Bunlar karakterinize ek güçler verir.
  • Woodworking – Odun işçiliğidir. Yay, kalkan ve asaları üretirsiniz.
  • Jewelry – Kuyumculuktur. Yüzük ve kolye ürettiğiniz alandır.

Yeni Playstation 5 Ve Oyunları Neler ?